Rodinný dům z lodních kontejnerů

V prosinci 2020 pan Marek Popálený – Slovák žijící v moravském městečku Hranice dokončil svůj rodinný dům z lodních kontejnerů o obytné ploše 130 m2 + 28 m2 terasa, využil přitom 5 kusů 12metrových lodních kontejnerů (40’HC).

Ve finální ceně 1,88 mil. Kč s DPH pan popálený přestěhoval svou 4člennou rodinu do nového ultramoderního rodinného domu s velkoplošným prosklením, který si postavil sám a svépomocí. S jeho realizací začal v dubnu 2020, kdy mu naše společnost dodala na výstavbu kontejnery a vyvrátil tak dohady o výhodnosti využití lodních kontejnerů na výstavbu.

Ani ne v ceně 3 – pokojového bytu o rozloze 70 m2 – vytvořil za 9 měsíců 140 m2 moderního obytného prostoru. V současnosti v ceně 2 550 Kč nabízí k prodeji své zkušenosti z výstavby, rozpis nákladů na stavbu a projektovou dokumentaci, čímž realizátor stavby ušetří minimálně 10 % z uvedené ceny, pokud nezopakuje chyby, které pan popálený udělal při jeho výstavbě. Navíc umožňuje zájemcům obhlídku jeho rodinného domu.

Robustní skelet lodního kontejneru, který byl konstrukčně uzpůsoben pro přepravu zboží, je ideálním materiálem pro vytvoření modulárního staticky bezpečného objektu. Umožňuje objekt umístit nad zem, čímž se vlastník zbavuje problémů vznikajících při stavbách působením zemské vlhkosti a vzniká úspora nákladů jinak nezbytných pro izolaci objektu spojeného se zemí. Využití lodních kontejnerů je ideální pro realizaci objektů v prostředí nestabilního podloží nebo v zátopových územích, kde hrozí záplavy.

Ideálním řešením pro zájemce, pokud disponují s větším pozemkem je realizovat dvě stavby najednou, čímž se ušetří další náklady spojené s realizací stavby a prodejem jedné z nich se realizátorovi vrátí všechny investované finanční prostředky. Zároveň tento projekt dává odpověď, čemuž je možné se věnovat v dnešní době pandemie, pokud máte volný čas a toužíte po novém bydlení.